Heb jij er al een tijdje last van dat je wat slechter ziet? Of draag je een bril of contactlenzen en ben je die wel zat? Dan kan je ervoor kiezen om je ogen te laten laseren. Dit zorgt ervoor dat je dus weer beter gaat zien en je geen bril of contactlenzen meer nodig hebt. Het klinkt allemaal erg fijn, maar is het dat ook? Wij vertellen je graag over de opties van het laten laseren van je ogen.
Wat gebeurt er bij het laseren van je ogen?
Wanneer jij je ogen gaat laseren wordt er met een laserstraal de vorm van het hoornvlies aangepast. Doordat dit gedaan wordt kan je weer scherp zien zonder dat je daar wat voor nodig hebt.
Met een hele dunne, felle en zuivere lichtstraal wordt er gelaserd. Doormiddel van een microscoop is het mogelijk dat de lichtstraal een brandplekje in het oog kan maken. Er zijn verschillende lasers die allemaal een verschillende functie hebben.
Opties voor ogen laseren
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er verschillende lasers die allemaal een verschillende functie hebben. Er zijn dus verschillende opties waar je uit kan kiezen. Hieronder kan je lezen over de verschillende opties van het laseren van je ogen.
Als eerst gaan we het hebben over Lasek. Lasek staat bekend als één van de eerste laserbehandelingen. Wanneer er bij jou een risico bestaat op verhoogd oogletsel, is deze techniek erg goed. Deze behandeling is dan ook vooral goed voor mensen met droge ogen en/of een dunner hoornvlies. Ogen laseren volgens de lasek behandeling moet je bij een gespecialiseerde kliniek laten uitvoeren.
TransPRK maakt geen gebruik van een instrument maar hierbij wordt wel het bovenste laagje van het hoornvlies verwijderd. Het grootste verschil met de Lasek behandeling is de techniek. Ook deze behandeling is geschikt voor mensen met droge ogen en/of een dunner hoornvlies.
Bij een LASIK behandeling wordt eerst het oog verdoofd en daarna wordt de bovenste laag als een laagje opzij gelegd. Hierbij wordt een computergestuurde laser gebruikt. Wanneer het laagje opzijgelegd is kan de ooglaserbehandeling plaats vinden. Uiteindelijk wordt het laagje weer teruggelegd zodat deze zich direct weer kan hechten aan het oog.